Saavutettavuus
Kirkkopäivien
tapahtumapaikoilla

Kirkkopäivät pyrkivät olemaan mahdollisimman saavutettavat. Osa Kirkkopäivien tapahtumista on tulkattu viittomakielelle. Tänä vuonna viittomakielelle tulkattuja ohjelmia ovat: perjantaina 17.5. klo 18 Avajaisjuhla ja sunnuntaina 19.5. klo 11 jumalanpalvelus. Kirkkopäivillä on Saavu-yleisavustajia. Saavu-yleisavustajat ovat kirkon työntekijöitä, vapaaehtoisia ja kirkon vammaistyön neuvottelukunnan jäseniä sekä erikseen koulutettuja vammaistyön erityisavustajia. Yleisavustajat tunnistaa keltaisista liiveistä, joissa lukee Saavu, Kirkon saavutettavuusohjelma. Pyrkimys on, että yleisavustajia on keskeisillä tapahtumapaikoilla. Kirkkotorilla on Saavu-piste Kirkkohallituksen pöydässä. Kirkkotorilla on mahdollisuus tavata Kirkon vammaistyön neuvottelukunnan jäseniä ja keskustella saavutettavuudesta.

Saavutettavuus tapahtumapaikoittain

Jyväskylän yliopiston päärakennus:

Sali: C4:

•  C4 Sali sijaitsee kolmannessa kerroksessa, pääsy porrashissillä ja hissillä. Salissa nouseva porrastettu katsomo, vapaa liikkumatila vain 120cm x 300cm välittömästi oven sisäpuolella.
  • Liikuntaesteetön WC 1. kerros, pääovesta etuoikealle noin 30 metriä naulakoiden takana.

Sali: Juhlasali C1:

C1 Saliin on pääsy hissillä sekä yleisön puolelle että esiintymiskorokkeelle. Nousevan katsomon porrastuksen vuoksi esteetön pääsy on vain aivan eteen, missä liikkumatila on niukka.

Jyväskylän yliopiston liikunnan rakennus:

• Liikuntaesteetön pysäköinti sisäänkäynnin läheisyydessä pysäköintiluvalla niin, ettei vaikeuteta muuta liikennettä, ei merkittyjä paikkoja.
  • Pääovet kevyet (25N), kynnys 50mm. Neljästä ovesta reunimmainen oikealla avautuu koneellisesti painikkeesta, joka sijaitsee pylvään vieressä noin 5 metriä ennen ovea.
  • Pääovesta käytävää eteenpäin 30 metriä, hissi oikealla.
  • Wc kellarikerros, hissin ovea vastapäätä (190E) ja 3. kerros, hissistä oikealle 10 metriä, miesten WC:n yhteydessä, matkalla oleva palo-ovi avautuu käytävän oikeanpuoleisella seinällä olevasta painikkeesta.

U2 Urheiluhalli 2:

• Yhteinen pysäköintialue uimahallin kanssa. Lähin liikkumisesteetön pysäköintipaikka noin 100 metrin päässä, uimahallin sisäänkäynnin edessä.
  • Ulko-oven edessä 100mm korkea porras, ulko-ovi raskas (70N), oven leveys 870mm, ainoa sisäänkäynti halliin
  • Ei hissiä
  • Ei liikkumisesteetöntä WC:tä.

Ylioppilastalo (Ilokivi):

• Sisäänkäynti esteetön, raskas ovi.
  • Liikkuminen kerrosten välissä hissillä.
  • Tilassa liikuntaesteetön wc

Kaupunginteatteri:

Suuri näyttämö:

• Neljä pyörätuolipaikkaa
  • Pyörätuolilla liikkuvat käyttävät teatterin pääovea, Vapaudenkatu 36.
  • Vahtimestarit ohjaavat pyörätuolia käyttävät noin kolmekymmentä metriä pitkiä käytäviä hissille ja sieltä suuren näyttämön katsomoon.
  • Pyörätuolilla ei pääse kulkemaan katsomoon itsenäisesti.
  • Suurella näyttämöllä on käytössä induktiosilmukka

Pieni näyttämö:

• Katsomoon pääsee sisääntuloaulan oikealta puolelta luiskaa pitkin.

Kirkot ja pappila

Kaupungin kirkko:

• Esteetön sisäänkäynti luiskaa pitkin pääovesta
  • Raskas ovi
  • Tilassa ei ole liikuntaesteetöntä wc-tilaa

Kuokkalan kirkko:

• Liikuntaesteetön pysäköinti kirkon päädyssä
  • Liikuntaesteetön kulku pääovesta
  • Kerrosten välillä liikkuminen hissillä
  • 1 krs:ssa liikuntaesteetön wc-tila
  • Kirkkosalissa kiinteä induktiosilmukka

Vanha Pappila:

• Esteetön kulku pyörätuolilla, sisäänkäynti julkisivun vasemmanpuoleisesta ovesta
  • Tilassa tilava wc

Juhlateltta:

• Juhlatelttaan on esteetön kulku
  • Saattoliikenne yliopiston liikunnan rakennuksen edustalle
  • Saattopaikalta n. 200m matka juhlateltalle
  • Teltan läheisyyteen on sijoitettu liikuntaesteettömiä tapahtumasaniteettitiloja
  • Lisäksi liikuntaesteettömät wc-tilat löytyvät yliopiston liikunnan ja Ilokiven rakennuksista

Kaupungintalo:

• Liikkumisesteisten 2 autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä).
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on epätasainen
  • Kulkureitti on valaistu
  • Pääsisäänkäynti: Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 porrasaskelmaa.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.

Sisätilat

• Toimipisteessä on 4 kerrosta.
  • Tilassa on vaikeasti havaittava hissi, jonka ovi aukeaa automaattisesti.
  • Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
  • Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc kerroksessa 0. Wc:n ovi on liian kapea eikä ovea ole helppo avata ja sulkea.
  • Toinen esteettömäksi merkitty wc on kerroksessa 2.
  • Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka kokoustilassa, juhlasalissa.

Ravintola Poppari

• Tilaan ei esteetöntä kulkua
  • Sisäänkäynniltä ravintolatilaan kulku kapeaa portaikkoa pitkin
  • Tilassa ei ole liikuntaesteetöntä wc-tilaa