Hyvä
tietää
Kirkkopäivillä

Hyvä tietää Kirkkopäivillä

Jyväskylään on helppo tulla melkein mistä vain ja millä vain, koska se sijaitsee keskeisesti monipuolisten liikenneyhteyksien ytimessä. Kirkkopäivien tapahtumapaikat sijoittuvat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta n. 1 km matkalle Kauppakadulla sijaitsevalta Kirkkotorilta Yliopiston tiloihin Seminaarinmäelle. Tietoja Jyväskylän paikallisliikenteestä ja aikatauluista löydät täältä.

Tapahtumapaikat

21. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24

Katso tapahtumapaikat kartasta.

Parkkipaikat

Jyväskylässä auton saa takuuvarmasti parkkiin! Keskustan alueella on lukuisia, hyville paikoille sijoitettuja pysäköintitaloja, joista näkee jo portilta kuinka paljon tilaa kulloinkin on. Katso Jyväskylän parhailla paikoilla sijaitsevat Jyväs-Parkin pysäköintitalojen sijainnit. Pysäköintitalot ovat käytössä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Tietoa keskustan kadunvarsipysäköinnistä löytyy Jyväs-Parkin liikennekartasta.

Liikkuminen Jyväskylässä

Etäisyyksiä (kävellen):
Rautatieasema – Yliopiston päärakennus n. 1,5 km, 20 min.
Rautatieasema – Kaupunginkirkko n. 800 m, 10 min.
Kirkkotori (Kauppakatu) – Yliopiston päärakennus n. 1,0 km, 13 min.

Kirkkopäiville saapuminen

Kun saavut Kirkkopäiville, tule infopisteelle vaihtamaan Liveton kautta ostettu sähköinen Kirkkopäivälippu tapahtumarannekkeeseen. Voit näyttää lipun infopisteessä joko älylaitteen näytöltä tai tulostettuna. Jos ostit lippusi 800 ensimmäisen joukossa, saat keltaisen rannekkeen, joka oikeuttaa Kirkkopäiväohjelman lisäksi sisäänpääsyyn Gospelia kaikille! -konserttiin. Muut saavat pinkin rannekkeen.

Infopisteellä on asiakkaita varten käytössä tietokone, jolla voi ostaa lipun paikan päällä. Lippujen osto onnistuu myös omalla älypuhelimella verkkosivujemme kautta. Huomioithan, että infopisteillä ei ole lippujen käteismyyntiä! Infopisteen henkilökunta auttaa tarvittaessa lipun ostotapahtumassa. Liput voi maksaa verkkopankin kautta tai Visa, Visa Electron sekä MasterCard- korteilla. Luottokorttimaksuissa on käytössä myös todentamiskäytäntö Verified by Visa (VbV) tai MasterCard SecureCode (MCSC)

Mikäli et osallistu Kirkkopäivien maksulliseen koulutusosioon ja olet ostanut 16,50 euron hintaisen konserttilipun erikseen, sinun ei tarvitse tulla infopisteelle vaihtamaan lippua rannekkeeseen. Konserttilippu näytetään joko älylaitteen ruudulta tai tulostettuna konsertin sisäänkäynnin luona. Lippuja voi ostaa konsertin alkuun saakka lippukaupasta.

Infopisteet

Kirkkopäivien infopisteen palvelupuhelin 040 370 5607.

Kirkkopäivien infopisteet yliopiston päärakennuksessa ja Kirkkopuiston kulmalla avoinna:
Pe klo 9.00-20.00
La klo 8.00-18.00
Su klo 9.00-13.00 päivystyspiste Juhlateltassa

Liikkuvat kirkkopäiväoppaat partioivat alueella.

Ruokailu Kirkkopäivillä

Jyväskylä yllättää monipuolisuudellaan myös nälkäisen. Täällä on tarjolla herkullinen valikoima eri maiden keittiöiden antimia. Keski-Suomen omia makuja ja lähialueiden raaka-aineista valmistettuja herkkuja nostetaan lautasille lukuisissa eri ravintoloissa, joiden maisemat ja ominaispiirteet täydentävät nautinnon. Kirkkopäivät ei järjestä erillistä ruokailua, mutta muutamissa S-ryhmän ravintoloissa kirkkopäivävieraat ruokailevat edullisemmin. Katso Kirkkopäivien lounastarjoukset täältä!

Visit Jyväskylän matkailuneuvonta
Kauppakeskus Forum
Jyväskylä-info
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
Sisäänkäynnit sekä Asemakadun puolelta että kauppakeskuksesta
matkailu (at) jkl.fi
Avoinna:
ma klo 10–17, ti–pe klo 10–16

Apteekit

Yliopiston Apteekki
Kauppakatu 39, 40100, Jyväskylä
Avoinna joka päivä 7-23

Jyväskylän Uusi Apteekki
Asemakatu 8,  40100 Jyväksylä
Ma-Pe 9-20
La 9-18
Su 12-18

Ensiapu

Ensiapupisteet sijaitsevat yliopiston päärakennuksen edessä sekä Kirkkopuistossa.
Kiireelliset sairaustapaukset hätänumeroon 112.

Lääkäripäivystys

Pe-La Infopiste, Yliopiston päärakennus
Su Infopiste, Juhlateltta

Pankkiautomaatit

Jyväskylän keskustassa on useita pankkiautomaatteja mm. Kauppakadun ja Asemakadun varrella.

Poliisi

Yleinen hätänumero 112.

Taksi

p. 0100 6900, Jyväskylän aluetaksi Oy

p. 0100 866 44, Keski-Suomen Aluetaksi Oy

Viittomakieliset tulkkaukset Kirkkopäivillä

Osa Kirkkopäivien tapahtumista on tulkattu viittomakielelle. Tänä vuonna Kirkkopäivillä viittomakielelle tulkattuja ohjelmia ovat: perjantaina 17.5. klo 18 Avajaisjuhla ja sunnuntaina 19.5. klo 11 jumalanpalvelus.