TÄYTÄ TYHJÄ TILA.

Kirkkopäivät kutsuu värikkääseen viikonlopputapahtumaan Jyväskylään 17. – 19.5.2019.

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat yhdessä

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteinen viikonloppu kokoaa Jyväskylän seudun asukkaat sekä kirkollisen kentän työntekijät ja aktiivit keskelle Suomea kesän kynnyksellä.

Työntekijöiden koulutustapahtuman ohella päivät ovat mainio tilaisuus kevätretken järjestämiseen isommallekin porukalle. Lähetysjuhlien maksuton ohjelma tuo kansainvälisyyden ja globaalin kirkon keskelle Jyväskylää.

Kirkon ajankohtaiskatsaus vuonna 2019

Kirkkopäiväviikonlopulle on valmistumassa reippaat 50 ohjelmanumeroa, joista riittää valinnanvaraa niin suurelle yleisölle kuin ammattilaisille.

Kirkkopäivien ammatti- ja luottamusväelle suunnattu koulutuksellinen ohjelma on koottu napakaksi, perjantai-iltapäivään ja lauantai-aamupäivään ajoittuvaksi kokonaisuudeksi. Koulutussisällöissä pureudutaan kirkon tulevaisuuden ja työn haasteisiin, johtajuuteen, kansainvälisyyteen ja  diakoniaan. Koulutuksellisen osion hinta on 82,50 euroa.

Pitkin viikonloppua, mutta aivan erityisesti lauantaina, Kirkkopäiviltä löytyy runsaasti ohjelmatarjontaa kaikille Jyväskylän lähiseudun asukkaille ikään ja katsomuksiin katsomatta. Merkkaa siis viikonloppu kalenteriisi ja tule tutkimaan, mitä uutta ja yllättävääkin kirkkoon kuuluu 2020-lukua lähestyttäessä. Suuri osa ohjelmasta on maksutonta.

Björn Wahlroos ja Eero Huovinen keskustelevat elämästä, taloudesta, Suomesta ja Jumalasta

Viikonlopun keskusteluohjelmissa nähdään kiinnostavia nimiä yhteiskunnan eri tahoilta. Eero Huovisen isännöimät nojatuolirupattelut suomalaisten vaikuttajien kanssa kuuluvat Kirkkopäivien suosikkiohjelmiin. Jyväskylään Huovinen on kutsunut vieraakseen Björn Wahlroosin. Mielenkiintoinen haastattelutunti kuullaan Kampuksen kentän kirkkopäiväteltassa yliopistoalueella lauantaina alkuiltapäivästä. Mukaan mahtuu 2000 nopeinta.

Kirkkopäiville saapuu myös arkkipiispa Tapio Luoma sekä useita muita piispoja, emerituspiispa Irja Askola, Euroopan parlamentin jäsen Anneli Jäätteenmäki, olympiapikaluistelija Mika Poutala, Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sekä Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

Kulttuurielämyksiä musiikista teatteriin

Heti perjantai-iltana 17.5. Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteisavajaisten jälkeen kuultavassa Gospelia kaikille! -konsertissa lavalle nousevat muun muassa rakastetut Pekka Simojoki, Johanna Försti, Ida Elina ja Eve&Ossi-duo.

Lauantain laaja, Jyväskylän keskustaan levittäytyvä kulttuuripainotteinen maksuton ohjelma tuotetaan yhteistyössä Yläkaupungin Yön kanssa. Erityisesti juuri lauantaipäivä soveltuu anniltaan kaikille  Jyväskylän seudun asukkaille sekä ryhmille kevätretken määränpääksi. Myös Kirkkopäivien vankkaa kivijalkaa edustavat messut ja hartaudet, seurat ja raamattutunnit ovat maksuttomia.

Kirkkopäivien päätteeksi sunnuntaina 19.5. kokoonnutaan Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteiseen juhlamessuun, jonne kaikki ovat tervetulleita. Tule sinäkin!