Suomen Turussa kun ollaan, Kirkkopäivien itseoikeutettu tapahtumakeskittymä on Tuomiokirkko ympäristöineen. 1200-luvulta asti maisemaa vartioinut Suomen kansallispyhäkkö tarjoaa mallikkaat raamit kirkkopäiväviikonlopulle.

Tuomiokirkontorin ja läheisen Aurajokirannan ulkoilmatapahtumat värittävät kaupunkikuvaa aamusta iltamyöhään pitkin viikonloppua.

Toinen Kirkkopäivien ohjelmien kiintopiste löytyy konferenssitalo Logomon monipuolisesti palvelevista tiloista, jonne asemalta on noin 10 minuutin kävelymatka. Mm. perjantai- ja lauantai-illan suurkonsertit, lähes koko Lähetysjuhla, Kirkkotori sekä suuri osa kiinnostavista keskusteluohjelmista sijoittuvat Logomoon.

Kaiken kansan festarina Kirkkopäivät näkyvät ja kuuluvat Turun toreilla, kaduilla ja kuppiloissa. Uskontojen välisen kohtaamisen merkeissä tapahtumat jalkautuvat eri kirkkokuntien kirkkoihin, synagoogaan ja moskeijaan. Kummalki pual jokke.

Turun ekumeenisilla Kirkkopäivillä rakastetaan ja uudistetaan kirkkoa rajoja rohkeasti ylittävän vuoropuhelun merkeissä. Kirkkopäivien pääjärjestäjät ovat Kirkkopalvelut ry sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Muita järjestäjiä ovat Kirkkohallitus, Suomen Lähetysseura ry, Turun kaupunki ja Turun arkkihiippakunta. Yhteistyökumppaneina myös mm. Kansan RaamattuseuraKirkon UlkomaanapuLähetysyhdistys KylväjäMedialähetys SanansaattajatRadio DeiSuomen Pipliaseura ry sekä ekumeeniset yhteistyökumppanit, mm. Suomen Ekumeeninen Neuvosto.

Kirkkopäivät on yksi Reformaation merkkivuoden päätapahtumista sekä osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Valtakunnalliset Lähetysjuhlat nivoutuvat osaksi Turun Kirkkopäiviä. Päivien rinnakkaistapahtumana järjestetään ruotsinkieliset kirkkopäivät.