9.5.2022

Kirkkopäivät ruotii keskustelukulttuurin muutosta

Oulussa 20.­–22. toukokuuta vietettävä #YHDESSÄ2022-viikonlopputapahtuma tuo Ouluun yhteiskunnallisia vaikuttajia Pekka Haavistosta Markku Kanervaan ja Mika Aaltolasta Mari Leppäseen.

 

Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien ja Oulun seurakuntien valtakunnallinen #YHDESSÄ2022-kaupunkifestivaali tarjoaa viikonlopun aikana yli 70 ohjelmaa Oulun keskustassa ja sen liepeillä.

Toukokuun 20.–22. päivä järjestettävässä suurtapahtumassa on ajankohtaisia arvokeskusteluja, konsertteja, katu- ja puistotapahtumia, workshoppeja sekä jumalanpalveluksia ja hartauksia.

Keskustelutilaisuuksissa on mukana oman alansa huippuammattilaisia. Ajatuksia kuullaan muun muassa ulkoministeri Pekka Haavistolta, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolalta, Jyväskylän yliopiston kyberturvallisuuden opettaja, eversti (evp) Martti J. Karilta, presidentti Tarja Haloselta ja Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanervalta.

Lavalle nousevat myös muun muassa Eeva Vekki, Mikko Alatalo ja Ilta Silva.

Tänä vuonna tapahtumassa käsitellään erityisesti keskustelukulttuuria ja sen murrosta teemalla Kuuntelen. Ymmärrän. Kunnioitan. Lisäksi aiheina ovat muun muassa ympäristöaktivismi, muutosjohtajuus, uskontodialogi ja luottamuksen rakentamista sodassa ja rauhassa.

Kirkkopäivillä on tarjolla sekä maksullista että maksutonta ohjelmaa. Maksulliset tapahtumat keskittyvät lähinnä Oulun teatteriin, maksuttomat etupäässä Oulun tuomiokirkkoon.

Maksuttomia koko perheen tapahtumapaikkoja ovat Rotuaari, Keskustan seurakuntatalo ja Franzénin puisto. Teatterissa ja sen piha-alueella on kirkkotori, jossa järjestöt, yhteistyökumppanit sekä eri alojen yrittäjät esittelevät tuotteitaan ja palvelujaan.

Osa tapahtumista striimataan ja niitä voi seurata osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.

#YHDESSÄ2022-tapahtuman järjestelyistä vastaavat Kirkkopalvelut, Suomen Lähetysseura ja Oulun seurakuntayhtymä. Lisätietoa tapahtumasta ja sen ohjelmasta löytyy osoitteesta www.kirkkopaivat.fi.

Lisätiedot:

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat on suurelle yleisölle ja aktiiviseurakuntalaisille suunnattu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suurtapahtuma. Se järjestetään joka toinen vuosi eri paikkakunnalla.