ENNAKKOMAISTIAISIA OHJELMASTA

Selaa Kirkkopäivien ohjelmatarjontaa tällä sivulla.

Kirkkopäivien koko ohjelma julkaistaan tällä sivulla tammikuun alussa 2019. Yllättäviä ja tunnettuja esiintyjiä julkistetaan täällä ja Kirkkopäivien some-kanavissa syksyn aikana.

Kirkkopäiväviikonlopulle on valmisteilla noin 50  ohjelmanumeroa, joista riittää valinnanvaraa niin suurelle yleisölle kuin eri puolilta Suomea saapuville kirkon ammattilaisille, luottamushenkilöille ja vapaaehtoistyöntekijöille.

Kirkkopäivien ammattiväelle suunnattu koulutuksellinen ohjelma on koottu napakaksi, perjantai-iltapäivään ja lauantai-aamupäivään ajoittuvaksi kokonaisuudeksi. Koulutussisällöissä pureudutaan kirkon tulevaisuuden ja työn haasteisiin, johtajuuteen, kansainvälisyyteen ja  diakoniaan. Koulutuksellisen osion hinta on 80 euroa. Lipunmyynti alkaa kirkkopaivat.fi-sivuilla vuodenvaihteessa.

Pitkin viikonloppua, mutta aivan erityisesti lauantaina, Kirkkopäiviltä löytyy taatusti kiinnostavaa ohjelmatarjontaa kaikille Jyväskylän lähiseudun asukkaille ikään ja katsomuksiin katsomatta. Merkkaa siis viikonloppu kalenteriisi ja tule tutkimaan, mitä kirkkoon kuuluu 2020-lukua lähestyttäessä. Suuri osa ohjelmasta on maksutonta.

Björn Wahlroos ja Eero Huovinen keskustelevat elämästä, taloudesta, Suomesta ja Jumalasta

Viikonlopun keskusteluohjelmissa nähdään kiinnostavia nimiä yhteiskunnan eri tahoilta. Eero Huovisen isännöimät nojatuolirupattelut suomalaisten vaikuttajien kanssa kuuluvat Kirkkopäivien suosikkiohjelmiin. Jyväskylään Huovinen on kutsunut vieraakseen Björn Wahlroosin. Mielenkiintoinen haastattelutunti kuullaan Kampuksen kentän kirkkopäiväteltassa yliopistoalueella lauantaina alkuiltapäivästä. Mukaan mahtuu 2000 nopeinta.

Muita jo vahvistuneita ohjelmissa mukana olevia nimiä ovat arkkipiispa Tapio Luoma, emerituspiispa Irja Askola, Euroopan parlamentin jäsen Anneli Jäätteenmäki, olympiapikaluistelija Mika Poutala sekä Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

Kirkkopäivien vankkaa kivijalkaa edustavat messut ja hartaudet, seurat ja raamattutunnit.

Kulttuuria kaikille

Heti perjantai-iltana 17.5. Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteisavajaisten jälkeen kuultavassa konsertissa lavalle nousevat muun muassa rakastetut Pekka Simojoki, Johanna FörstiIda Elina ja Eve&Ossi-duo.

Erityisesti lauantaina 18.5. tarjolla on kulttuurielämyksiä joka makuun virsi- ja gospelkonserteista puhutteleviin teatteriesityksiin, Stand upista parhaiden mokien muisteluun armon ja toivon valossa. Lauantain päättää Yhteisvastuun hyväksi pidettävä konsertti. Lauantain ohjelman osalta Kirkkopäivät tekee yhteistyötä Jyväskylän perinteisen kaupunkifestivaalin, Yläkaupungin Yön, kanssa. Yhteistyötä kokeiltiin jo keväällä 2018 pienemmässä mittakaavassa ja kokemukset olivat myönteisiä.

Kirkkopäivien päätteeksi sunnuntaina 19.5. kokoonnutaan Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteiseen jumalanpalvelukseen, jonne kaikki ovat tervetulleita.