26.9.2018

Yläkaupungin Yö 2019 järjestetään yhteistyössä Kirkkopäivien kanssa

Tiedote / Yläkaupungin Yö 26.9.2018

Jyväskylän epävirallinen taiteiden yö, monitaiteinen Yläkaupungin Yö järjestetään lauantaina 18.5.2019. Kyseessä on 27. kerta kun lähes vuorokauden mittainen festivaali kokoaa Jyväskylän yläkaupungin alueelle toinen toistaan mielenkiintoisempaa ohjelmaa ja kokemuksia.

Tulevan vuoden toukokuussa yläkaupungilla tapahtuu muutakin. Kirkkopäivät saapuu oman, monipäiväisen festivaalinsa kanssa Yläkaupungin Yöstä tutulle tapahtuma-alueelle, ja tapahtumat ovat päättäneet tehdä tuotannollista yhteistyötä. Jo vuonna 2018 yhteistyötä  kokeiltiin pienemmässä mittakaavassa. Kirkkopäivät tuotti yhteistyössä Jelmu ry:n kanssa Pepe Willbergin konsertin ja toi Rinneradion kaupunginkirkkoon.

“Haluamme mahdollistaa lisää tällaisia elämyksiä, ja Kirkkopäivät-yhteistyön kautta se voi onnistua”, kommentoi Eveliina Eronen, Yläkaupungin Yön tuore toiminnanjohtaja. “Olemme varautuneet hämmentyneisiin kysymyksiin ja haluamme olla mahdollisimman avoimia yhteistyöstä. Kyseessä on kaksi erityislaatuista tapahtumaa, joilla on osittain sama tapahtumapaikka ja -aika, joten yhteistyöhön lähteminen tuntui järkevältä. On jännittävää nähdä, mitä saamme aikaan”, hän jatkaa.

Kirkkopäivien kehityspäällikkö Jari Kupiainen on innokas yhteistyön suhteen. “On mahtavaa päästä tekemään yhteistuotantoa Yläkaupungin Yön kanssa! Olemme erittäin tyytyväisiä tahtotilaan alueen ja tapahtumapaikkojen yhteiskäytön suhteen. Jelmun teltasta on tulossa yhteistyön myötä valtaisa!”

Yläkaupungin Yö kasataan kasataan tuttuun tapaan esiintyjä- sekä tapahtumapaikkahakemusten perusteella. Kirkkopäivien tuottamalle sisällölle on varattu esitysaikoja Yläkaupungin Yön tutuimmista tapahtumapaikoista.

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteinen viikonloppu näkyy Yläkaupungin yön lisäksi laajemminkin Jyväskylässä 17.-19.5.2019. Osa monipuolisen Kirkkopäivä-viikonlopun ohjelmasta on suunnattu kirkon ja järjestöjen ammattiväelle ja luottamushenkilöille.

Lisätietoja tapahtumista:

Eveliina Eronen
toiminnanjohtaja
Yläkaupungin Yö ry
eveliina.eronen@ylakaupunginyo.fi
044 383 5462

Henrik Ketola
Kirkkopäiväkoordinaattori
Jyväskylän seurakunta
henrik.ketola@evl.fi
044 704 6011