Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteisviikonloppu Oulussa on siirretty keväälle 2022. Tänä vuonna järjestetään 20.5. #YHDESSÄ2021-virtuaalitorstai.

#YHDESSÄ2021-virtuaalitorstai 20.5. pureutuu keskustelukulttuurin murrokseen

Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien ja Oulun seurakuntayhtymän #YHDESSÄ2021-virtuaalitorstai järjestetään makasiinityyppisenä verkkolähetyksenä torstaina 20.5.2021 iltapäivästä iltaan. Keskusteluissa aiheet ulottuvat vihapuheesta siihen, miten keskustemme nuorten kanssa toivosta.

#YHDESSÄ2021-virtuaalitorstain ohjelmien punaisena lankana kulkee keskustelukulttuuri ja sen muutos teemalla KUUNTELEN. YMMÄRRÄN. KUNNIOITAN.  Iltapäivän tilaisuuden juontaa toimittaja Unna Lehtipuu ja iltatilaisuuden Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi. Tutustu suorien lähetysten sisältöihin ohjelmasivulla ja mediatiedotteessa 10.5.2021.

Ilmoittaudu etukäteen

Maksuton #YHDESSÄ2021-virtuaalitorstai toteutetaan verkkoalustalla, jonne on kirjauduttava etukäteen. Voit ilmoittautua tapahtumaan Liveton sivulla tästä linkistä.

Kirjautua kannattaa hyvissä ajoin ennen ohjelmien alkua ja tutustua sisältöihin. Keskustelujen seuraamisen ja niihin osallistumisen lisäksi voi seurata inserttejä niin Oulusta kuin maailmalta. Tapahtuma-alusta aukeaa keskiviikkona 19.5. klo 15.

Radio Deiltä ennakko-ohjelmaa 17.–19.5. ja jälkilöylyt 21.5.

Tapahtuman rinnakkaismediana toimiva Radio Dei tuottaa etukäteisohjelmaa tapahtumaviikolla maanantaista keskiviikkoon Herätys!-aamulähetyksessä ja iltapäivisin kulissien taakse kurkistaen. Virtuaalitorstain jälki-istunto pidetään perjantaiaamuna 21.5., kun kommentaattorit pureskelevat tapahtuman annin ja sulattelevat somekeskustelua.

Oulujoen pyhiinvaellusreitin avajaistilaisuus käynnistää päivän

#YHDESSÄ2021-virtuaalitorstaissa on mahdollista osallistua verkon välityksellä Oulujoen pyhiinvaellusreitin avajaistilaisuuteen. Kuusi kulttuurihistoriallisesti arvokasta kirkkoa ja Rokuan kansallispuiston luonnonmaisemat yhdistävän Oulujoen pyhiinvaellusreitin avajaistilaisuus lähetetään Liveton alustalla klo 12-13 Oulun tuomiokirkosta, pyhiinvaellusreitin toisesta lähtöpisteestä.

Pohjois-Pohjanmaan ensimmäisessä pyhiinvaellusreitissä yhdistyy luonnossa kulkeminen, mahdollisuus hiljentymiseen, hengellisyys ja kulttuurielämykset. 113 kilometrin pituinen pyhiinvaellusreitti yhdistää niin Oulun tuomiokirkon kuin Oulujoen, Turkansaaren, Muhoksen ja Utajärven kirkot kuin Rokuan luonnonmaisemat sekä Vaalan Säräisniemen kirkon.

Tapaamisiin Oulussa vuoden päästä keväällä

#YHDESSÄ-virtuaalitorstai 20.5.2021 ennakoi Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien ja Oulun seurakuntayhtymän #YHDESSÄ-livetapahtumaa, joka on siirretty koronaepidemian takia vuodella eteenpäin.

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat yhteistapahtuman pääjärjestäjiä ovat Kirkkopalvelut ry, Suomen Lähetysseura ry ja Oulun seurakunnat. Tapahtuma ja ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kirkollisen, seurakunnallisen ja kristillisen järjestökentän, Oulun kaupungin, hiippakunnan, seurakuntien, Kirkkohallituksen ja kulttuuri- ja seurakuntaelämän kanssa.