Tulossa koronaepidemian takia vuodella siirtynyt yhteisviikonloppu Oulussa livenä:

Yhteiskunnallinen kaupunkifestivaali #YHDESSÄ2022 Oulussa 20. – 22.5.2022

Kirkkopäivien, Lähetysjuhlien ja Oulun seurakuntayhtymän valtakunnallinen #YHDESSÄ2022 -tapahtuma kokoaa Oulun tienoon asukkaat sekä kirkon ammattilaiset ja luottamushenkilöt värikkääseen viikonlopputapahtumaan Ouluun keväällä 2022.

Kevätviikonlopun aikana tarjolla on yli 70 ajankohtaisohjelmaa, workshoppeja, arvokeskusteluja, konsertteja, katu- ja puistotapahtumia – jumalanpalveluksia ja hartauksia unohtamatta. Yhteiskunnallisen, keskustelevan kaupunkifestivaalin punaisena lankana kulkee keskustelukulttuuri ja sen muutos teemalla KUUNTELEN. YMMÄRRÄN. KUNNIOITAN.

Päivien ohjelmatarjonta ja aiheet ulottuvat ympäristöaktivismista ja muutosjohtajuudesta aina turvalliseen hengelliseen yhteisöön ja uskontodialogiin. Omaa ohjelmaa on myös lapsille ja nuorille. Osa kaikille avoimista ohjelmista on maksutonta.

Tapahtuman tavoitteena on yhdistää eri tavoin ajattelevia ihmisiä ja antaa toivoa. Tällä on erityinen merkitys nyt, kun koronapandemia on lisännyt ihmisten yksinäisyyttä ja kohtaamismahdollisuuksia on ollut tavallista vähemmän.

Tarjolla yli 70 ajankohtaisohjelmaa

Keskustelutilaisuuksissa kuullaan muun muassa Tarja Halosen, Irja Askolan, Jukka Keskitalon, Juha Sipilän ja Tytti Tuppuraisen ajatuksia. Ohjelmasta löytyy myös sellaisia nimiä kuin Eeva Vekki, Markku ”Rive” Kanerva, Mikko Alatalo, Ilta Fuchs – ja monia muita. Muutamia ajankohtaisohjelmia ja nimiä täydennetään vielä kevään kuluessa. Ajantasaiset ohjelmat ovat selattavissa Ohjelma-sivulla.

Rakenteilla on terveysturvallinen tapahtuma, jossa noudatetaan ajankohtaisia viranomaisohjeita. Tarvittaessa käytetään koronapassia ja pikatestausta.

Lippu- ja majoitusvaraukset voi tehdä ennakkoon

Tapahtumapaikat sijoittuvat Oulun keskustaan ja sen ympäristöön lähelle toisiaan. Maksulliset tapahtumat keskittyvät Oulun teatteriin, maksuttomat Oulun tuomiokirkkoon. Osa tapahtumista striimataan.

Lisäksi maksuttomia, koko perheen tapahtumapaikkoja ovat muun muassa Rotuaari, Keskustan seurakuntatalo ja Franzenin puisto.

Maksullisten tapahtumien hinnat ja lippujen varaus Liput-sivulta. Myös viikonlopun majoitukset ovat jo varattavissa.

ETKOT JATKUVAT KEVÄÄLLÄ
Minun uskoni -keskustelusarja vie kohti juhlia

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmen luotsaama Minun uskoni -keskustelusarja alkoi lokakuussa Tuiran kirkossa ja jatkuu keväällä ja juhlaviikonloppuna. Keskustelut ovat nähtävissä myös Virtuaalikirkossa.

Katso tästä syksyn 2021 taltioinnit:
Mikko Salmen vieraina

13.10. kirkkoherra Kari Kanala
20.10. sarjakuvataiteilija Ville Ranta
27.10. Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilanen

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat yhteistapahtuman pääjärjestäjiä ovat Kirkkopalvelut ry, Suomen Lähetysseura ry ja Oulun seurakunnat. Tapahtuma ja ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kirkollisen, seurakunnallisen ja kristillisen järjestökentän, Oulun kaupungin, hiippakunnan, seurakuntien, Kirkkohallituksen ja kulttuuri- ja seurakuntaelämän kanssa.