KUUNTELEN. YMMÄRRÄN. KUNNIOITAN.

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteisviikonloppu kutsuu värikkääseen Ouluun 21. – 23.5.2021

Kirkko täyttää Oulun tarjonnallaan

Keväisen Oulun keskusta täyttyy viikonloppuna 21. – 23.5.2021 aimo annoksella avarakatseista kansankirkollisuutta sekä reippailla ripauksilla kansainvälistä lähetystä, kulttuuria ja elämyksiä. Myös pohdiskeluun ja hiljentymiseen on tilaisuuksia. Tule ja ihastu!

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien viikonloppu kutsuu koko Oulun tienoon asukkaiden lisäksi vieraita ympäri maan! Seuraa tapahtuman rakentumista näiltä sivuilta ja varaa päivät kalenteriisi hyvissä ajoin.

Tule mukaan Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat -tapahtuman ohjelmajärjestäjäksi!

Haku ohjelmajärjestäjäksi on alkanut. Tule mukaan tekemään yhdessä hienoa tapahtumaa. Jätä ohjelmaehdotuksesi tästä avautuvan linkin kautta 31.5.2020 mennessä.

Tapahtumassa rakennetaan yhdessä kirkon tulevaisuutta sekä kohdataan niin kirkon jäseniä, yhteistyökumppaneita kuin kaikkia kirkosta vähänkin kiinnostuneita. Viikonlopun aikana uudistetaan kirkkoa avoimessa vuoropuhelussa järjestävien tahojen, valtakunnallisten ja kansainvälisten kävijöiden sekä Oulun seudun ihmisten kanssa.

Tavoitteinamme on

• Uudistaa kirkkoa ja rakentaa yhdessä kirkon tulevaisuutta jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä
  • Tukea paikallisia seurakuntia ja muita hiippakunnan seurakuntia perustehtävissään ja jättää tapahtumasta kumpuavia onnistumisia pysyvinä jälkinä seurakuntien toimintaan
  • Tuoda kirkko ja seurakuntia näkyviin ihmisten keskellä uudella, rohkealla ja ehkä yllättävälläkin tavalla

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien ohjelmateema:
Kuuntelen. Ymmärrän. Kunnioitan.

Keskustelukulttuuri Suomessa ja kansainvälisesti on muuttunut yhteiskunnan siiloutumisen, kuplautumisen ja polarisoitumisen myötä. Tässä ajassa tärkeää on kuunteleminen, kohtaaminen ja avoin dialogi kansallisesti ja kansainvälisesti eri siilojen ja kulttuurikuplien kesken.

Myös kirkon on päivitettävä omaa keskustelukulttuuriaan. Yhdessä tekeminen on keskeistä sekä tapahtuman tuottajien että tilaisuuteen osallistujien keskuudessa – niin ammattilaisten kuin maallikkojen kesken. Kuunteleminen, toisten lähtökohtien ymmärtäminen ja keskinäinen arvostus sekä kunnioitus ovat hyvän keskustelun lähtökohtia.

Tapahtuma on suunnattu

• Seurakuntien ja järjestöjen työntekijöille sekä luottamushenkilöille
  • Oulun alueen perheille ja nuorille
  • Oulun hiippakunnan alueen seurakuntalaisille
  • Globaaleista ja yhteiskunnallisista kysymyksistä sekä kulttuurista kiinnostuneille kävijöille ja vaikuttajille

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat -tapahtuman pääjärjestäjiä ovat Kirkkopalvelut ry, Suomen Lähetysseura ry ja Oulun seurakunnat. Tapahtuma ja ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kirkollisen, seurakunnallisen ja kristillisen järjestökentän, Oulun kaupungin, hiippakunnan, seurakuntien, Kirkkohallituksen ja kulttuuri- ja seurakuntaelämän kanssa.

Saat lisätietoa ohjelmahausta ja tapahtumasta: